15.11.2012

Joulun odotusta


Meillä Casuarinassa odotellaan jo joulua innokkaasti. Joulutortut, kynttilät, kaunis kattaus, tunnelmalliset illat viltin alla, takan lämpö sekä pörröiset taljat, havujen tuoksu ja joulukoristeet ovat meidän mielestämme sitä parhainta joulun odotusta. Unohtamatta glögin hörppimistä. Mitä suotta stressaamaan, kun voi ottaa rennostikin!


Joululahjojen ja -koristeiden ostaminen voi olla myös hyvä teko. Meillä tulee taas ensi viikolla liikkeeseen Hyvä Teko - tuotteita myyntiin, ja idean äiti Irene Wichmann on paikalla lauantaina 24.11. kertomassa tuotteista ja ihmisistä ja teoista niiden takana.

Mikä Hyvä Teko? "Se on tuote, jonka matkassa tuottajalta kuluttajalle tapahtuu jokin hyvä teko.
Hyvä teko tuottaa matkan varrella sosiaalista ja taloudellista hyvää, työllistää, auttaa ja tukee." (Lainattu Hyvän Teon omilta nettisivuilta.)


Otimme kuvia muutamista Hyvä teko -tuotteista, ja nämä akaasiapuiset kulhot ja suloiset keraamiset kastikekupit kuuluvat valikoimaan. Molempia löytyy useissa eri väreissä.


Tunnelmaa iltoihin kynttilän valolla.
Lumipallon muotoiset kynttilät ovat hauska yksityiskohta.


Pienet helmiäistähdet, akaasiapuusta tehdyt isommat tähdet ja kuvasta pois jääneet valkoiset paperista tehdyt suuremmat tähdet istuvat hyvin tyylikkään joulukoristelijan makuun.


Joulupöytään saa talvista tunnelmaa helmiäispalloilla, joita voi asetella kattauksen sekaan koristeeksi.


Jos joulukinkun tuoksu käy ihan mahdottomaksi, voi tilannetta pelastaa kunnon tuuletuksella ja pistämällä pöydälle huonetuoksupulloja. Pullot ovat kierrätettyjä lääkepulloja. Tyylikäs, kierrätyspahvista tehty pakkaus on värjätty kasviväreillä ja se sisältää kahdet eri tyyliset puutikut; suorat tikut ja luonnolliset pienet oksat. Irene on valinnut tuoksut suomalaisia tottumuksia ajatellen hyvin lempeiksi. Luonnon raaka-aineista valmistettu tuoksu leviää huoneeseen hiljalleen ja sen voimakkuutta voi säädellä tikkujen määrällä ja niiden vaihtoväliä säätelemällä.


Piparin muotoiset ja kauniisti pakatut Karawanin saippuatuotteet on tehty käsityönä noudattaen vastuullisen tuotannon periaatteita. Ihonhoitotuotteissa käytetyt raaka-aineet ovat joko ekosertifioituja tai 100 % luomutuotantoa. Saippuioille on myynnissä myös lasisia alusia. 


Vaatteista lainattu tuotelappu kehoittaa ottamaan rennosti syömällä, juomalla, hymyilemällä ja olemalla iloinen. Lappu on ommeltu rennosti yksinkertaisen kauniiseen korttiin kiinni. ja punainen langanpätkä on jätetty roikkumaan reunan yli. Ihana uusi idea!


Perinteisiä pärekorejakin löytyy. Ja pieniä sekä isompia harjoja lumen lakaisuun. Vielä ei lunta näy, mutta eiköhän sitä pian ala leijailemaan taivaalta.


Graafinen mittajoulutähti tulee pienessä paketissa, ja sen saa hetkessä taiteltua puolimetriseksi tähdeksi, jollaista ei ole ennen nähty. Punainen nauha kruunaa komeuden, josta sen saa ripustettua seinälle.

Tässä muutamia esimerkkejä Hyvä Teko -tuotteista, joita myymälään tulee ensi viikolla. Lisää näet tietysti tulemalla paikan päälle! Voimme luvata, etteivät hinnat huimaa päätä eikä niiden ostamisesta tule morkkista. Tervetuloa!

2 kommenttia:

  1. Pystyin jopa haistamaan joulun tuoksun katsellessani näitä tunnelmallisia kuvia! Joulutorttujen ja kynntilöiden lisäksi minua kiinnosti kulhot, pärekorit ja huonetuoksut pulloineen. Hyvää joulunodotusta teille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja oikein hyvää joulua myös sinulle! Hyvä teko - tuotteita on vielä jäljellä joten vielä ehdit lahjaostoksille :)

      Poista