19.2.2013

Valaisimia teolliseen tyyliin

-

Lampe gras on ranskalainen valaisinvalmistaja, jonka teollisen tyyliset valaisimet ovat muodostuneet klassikoiksi. Kun perustaja Bernard-Albin Gras suunnitteli sarjan valaisimia toimistoihin ja teollisuusympäristöihin vuonna 1921, GRAS-valaisin hämmästytti simppelin, vankan ja ergonomisen designinsa ansiosta. Vuonna 1927 valaisimiin otettiin patentti ja niitä alettiin valmistaa sarjatuotannolla.


Arvostettu sveitsiläinen arkkitehti Le Corbusier fanitti Grasin valaisimia, ja hän käyttikin niitä laajasti sekä omissa toimistoissaan että useissa asiakasprojekteissaan. Ensimmäistä kertaa historiassa joku lamppu oli yhtä suosittu sekä ammattilaisten keskuudessa että kotitalouksissa. Ajaton lamppu on vakiinnuttanut asemansa keräilyklassikkona, ja on erityisen suosittu Ranskassa, Yhdysvalloissa ja Japanissa.


Valaisimia löytyy pöydälle, seinälle, lattialle ja kattoon monia erilaisia versioita. Värivaihoehtoina on mustaa, punaista, metallia ja niiden kombinaatioita. Lampe grasien erikoisuutena on se, että ne on rakennettu ilman ruuveja tai hitsattuja liitoksia. Yksityiskohdat olivat edellä aikaansa, ja näyttävät edelleen moderneilta.


Lamput sopivat moneen erilaiseen ympäristöön. Romanttiseen sisustukseen saa helposti särmää näillä, ja teollisen tyylin ihailijoille ne sopivat kuin nenä päähän. Yksinkertaisen muotokielensä ansiosta lampun voi yhdistää melkein mihin tahansa sisustustyyliin, värivalinnalla saa vaikutettua jo paljon tyyliin.


Kattoversiot sopivat hyvin esimerkiksi keittiöön työtasoa valaisemaan.


Jalkalamppu toimii hyvänä lukuvalona sohvan tai nojatuolin vieressä.Jos siis olet haaveillut tämän tyyppisestä valaisimesta, niin ota yhteyttä meihin!

Lähteet: http://lampegras.fr/index.php

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti