11.7.2012

Kuin siveltimen vetoja

f


Kun ruotsalainen villamattoja valmistava Kasthall ja persoonallisia tuotteita suunnitteleva italialainen Paola Navone löivät hynttyynsä yhteen, saimme huhtikuussa nähdä Milanon messuilla upean kokoelman indigonsinisiä mattoja. Ne näyttävät unenomaisilta ja värit liukuvat kauniisti syvästä tummansinisestä valkoiseen. Yhteismallisto koostuu yhteensä viidestä erilaisesta matosta, mutta esittelen tässä vain nämä kolme sinisävyistä jotka eniten minua ihastuttavat. Lisää kuvia ja tietoa löytyy Kasthallin sivuilta.

Matot ovat kudottuja ja käsin tuftattuja. Kasthallin tehdas sijaitsee länsi-Ruotsissa, jossa tuotteet on valmistettu vuodesta 1889 lähtien. Tuotantoa ei ole haluttu siirtää ulkomaille, ja yhtiö uskookin sen olevan yksi päätekijä heidän menestyksessään. Tänä päivänä Kasthall on yksi johtavista mattofirmoista maailmalla, jälleenmyyjiä löytyy yli 30 maasta.
Dye Dye

Fold

Crikle ja Ghost-nojatuoli

Mattoja saa kahdessa koossa, 160x240 tai 195x300 cm.

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania värejä, tunnelmallista!

  VastaaPoista
 2. Hurjan suuria mattoja. Ajattelin ensin että voisin seinällekin laittaa tuollaisen mutta koko onkin muhkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, pitää olla suuri seinä sitten :) Mielestäni tuo pienempi koko on aika normaali maton koko. Samaan mallistoon kuuluu myös pari muuta mattoa, joista yksi on aika pieni (120cm halkaisijaltaan). http://www.kasthall.com/en-US/Collections/Product_Doodle.aspx

   Poista