5.7.2012

Paola Navonen suunnittelema upea koti


Bongasin Italian Elle Decorista aivan upean kodin. Sen on suunnitellut Paola Navone, joka on varsinainen muotoilun alan monitoiminainen. Hän toimii Gervasonin taiteellisena johtajana ja suunnitteleekin suurimman osan Gervasonin mallistoista. Ajattelin kuitenkin kirjoitella Paolasta ihan oman postauksen verran, koska hän on mielettömän mielenkiintoinen nainen ja hänen inspiroiva kädenjälkensä ihastuttaa suunnattomasti meitä Casuarinassa. Keskitytään nyt siis tähän yhteen kotiin, jossa kyllä riittää ihmeteltävää ihan tarpeeksi yhdelle kerralle!


En valitettavasti osaa italiaa, joten en ymmärtänyt kovinkaan montaa sanaa artikkelista. Siitä johtuen en voi kertoa tästä kodista paljoa. Mutta Viveka kertoi minulle että tämän kodin asukas oli soittanut Paola Navonelle ja pyytänyt häntä suunnittelemaan talonsa sisustuksen. Paola ei kuitenkaan lämmennyt heti, vaan asukas joutui anelemaan ja puhelun pitkittyessä Paola kuuli talosta lisää ja lisää, kunnes hän sitten viimein suostui sisustamaan tämän yksityiskodin.


Onneksi suostui, sillä siitähän tuli varsin mainio. Värimaailma on hillitty, paljon on käytetty valkoista. Lattiat kuitenkin ovat tummaa puuta, ja se tuo mukavaa ryhtiä valoisaan taloon. Ruokaryhmän alle on tehty laatoista "matto", enkä ole koskaan nähnyt tuollaista puun kanssa epätasaisesti menevää laattalattiapintaa. Tosi hauska idea!


Tuolit ovat erilaisia, mutta niitä yhdistää samanhenkinen olemus.


Katossa on mielettömän näköiset jykevät kattoparrut, ja musta takka korostuu kaiken vaaleuden keskellä.


Olohuoneen sohva on mielestäni Gervasonin Sweet-mallistoa, Paolan suunnittelema sekin toki. Valkoinen sohva näyttää ihanalta kuluneiden teollisuushenkisten sohvapöytien vieressä.


Avara tila ja huonekorkeus mahdollistavat jättimäisten valaisimien käytön. Niitä on laitettu jopa viisi vierekkäin. Meiltä muuten löytyy tuollaisia vastaavanlaisia valaisimia, varmaan sama valmistaja onkin kyseessä. Tekisi mieli hehkuttaa kaikkea ihanaksi! Olen aivan haltioissani tästä kodista, voisin muuttaa sinne samantien. Ja tämä on niin Casuarinan näköinen.


Yläkerran latttialankut on pätkitty eri pituisiksi keskenään, taas uusi hauska idea.


Tästä makuuhuoneesta oli vain tosi pieni kuva, ja sen takia tuo näyttää niin huonolaatuiselta. Harmi ettei siitä ollut isompaa, sillä olisin mielelläni nähnyt sängyn vielä paremmin. Näyttää nimittäin todella viihtyisältä. Valkoiset läpikuultavat verhot pehmentävät kohtalaisen karua ympäristöä roikkumalla rennosti. Mattoja ei ole käytetty, ja tekstiileitä on muutenkin melko vähän.


Sama tunnelma jatkuu läpi talon, ja kylpyhuoneessa on rouheat seinät yhdistetty etnisiin lattialaattoihin. Erittäin toimiva yhdistelmä! Kiiltävän kromattu suihku luo ripauksen ylellisyyttä, tai no onhan tuo kokonaisuus muutenkin superylellinen! Kyllä tuossa kelpaisi kylpeä katsellen ikkunasta ulos. Minkähänlainen maisema ulkona on? Varmaan joku ihana italialainen maaseutumaisema.
Lehteen kuvat ottanut henkilö on nimeltään Max Zambelli. Minä sitten valokuvasin lehteä, sillä en löytänyt näitä kuvia mistään netistä. Toivottavasti tekin ihastuitte tähän kotiin yhtä paljon kuin mekin ja nautitte kuvien katselusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti