11.8.2012

Paola Navone


Nyt nostetaan estradille italialainen supersuunnittelija Paola Navone. Olenkin jo pariin otteeseen maininnut hänet täällä blogin puolella, enkä usko että voimme edetä elämässä eteenpäin puhumatta hänestä kunnolla. Itse en ollut kuullutkaan hänestä puhuttavan ennen kuin tulin töihin Casuarinaan, mutta nyt ihmettelen miten olen voinut välttyä kuulemasta Paolasta!


Hän suunnittelee tuotteita aivan huimaa vauhtia useille suosituille huonekalufirmoille ja tekee yhteistyötä vaikka kenen kanssa. Aivan uskomaton tyyppi on siis kyseessä, ja me rakastamme kaikkea hänen suunnittelemaansa.

.
Paolan tyyli on boheemin moderni, ja joukossa on aina ripaus etnisyyttä. Muodot hän ottaa lännestä, värit idästä. Hän on valmistunut arkkitehdiksi, ja asunut ympäri maailmaa. Tällä hetkellä hänellä on koti Italiassa ja Pariisissa, ja hän toimii Gervasonin tuotteliaana taiteellisena johtajana sekä suunnittelijana. Gervasonin lisäksi Paola on suunnitellut tuotteita mm. Baxterille, Landolle, Morosolle, Riva1920:lle ja Poliformille.Hänen töissään toistuu usein sininen väri, ja hän onkin nero yhdistelemään sinisiä sävyjä keskenään. Hän suunnittelee kalusteiden ja esineiden lisäksi mm. sisustuksia messuosastoille, ravintoloihin ja myymälöihin.


Paola etsii jatkuvasti uutta ja hänellä on erityinen kyky nähdä ympärillään olevia asioita. Hän sanoo sen johtuvan ulkomailla vietetyistä vuosista, sillä kun palaa takaisin kotimaahansa, näkee asiat hieman erilaisesta perspektiivistä. Kaikki projektit ovat hänelle yhtä tärkeitä, ja erilaisten ihmisten kanssa työskenteleminen luo aina uutta.Uuden ja vanhan yhdistäminen on vanha juttu, jonka me kaikki jo tiedämme. Mutta se vain yksinkertaisesti toimii! Meilläkin on liikeessä myynnissä huippumoderneja suoralinjaisia valkoisia kalusteita, joita voi hyvin yhdistellä vanhoihin kiinalaisiin kalusteisiin ja erikoisiin kankaisiin. Ja Paolan suunnittelemia juttuja löytyy paljon.


Kuvituksena tässä postauksessa on Navonen omaa kotia, hänen suunnittelemiaan kalusteita sekä sisustuksia. Kaikki kuvat on otettu ensimmäisessä kuvassa näkyneestä kirjasta, johon on hyvin laajasti koottu kuvia Paolan tekemisistä.


Tässä yllä näkyvässä kuvassa on Paolan Pariisin kodin makuuhuone, jonka yhteydessä on kylpyhuone. Ihastuttava!Punasävyillä maalatut Gervasonin tuolit löytyvät Milanosta Pane e aqua -ravintolasta, jonka sisustuksen Paola on tietenkin suunnitellut. Omistajamme Viveka on käynyt tuolla syömässä ja se on kuulemma ihana! Jos siis eksyt Milanoon ja haluat valita ravintolasi miljöön perusteella, on tämä varmasti kokemisen arvoinen paikka.


Näitä Landon valaisimia ja Gervasonin Sweet -tuolia meiltä löytyykin myymälästä, tervetuloa ihastelemaan Paolan kädenjälkeä ihan livenä :)


6 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä Paolan taitavuudesta. Meillä on kotona Casuarinasta hankittua, Paolan suunnittelemaa Gervasonin Gray:ta. Hauska huomata, että muitakin paolamaisia ratkaisuja on tullut intuitiivisesti tehtyä:) Uuden ja vanhan yhdistämiseen tarvitsee kuitenkin aina jonkun kokonaisvision.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että täältä löytyy muitakin Paolan "ihailijoita" :) Gray-sarja on kyllä ihana, saatiinkin liikeeseen vähän aikaa sitten sarjaan kuuluvia kalusteita! Aivan totta puhut, kokonaisvisio on tärkeä kun yhdistelee uutta ja vanhaa. Mutta usein sitä tulee keräiltyä pikkuhiljaa erilaisia juttuja joista itse pitää, ja sitten huomaa että nehän sopivat hyvin yhteen :)

   Poista
 2. Kerrassaan upeita juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös vain! Me täällä huokailemme tuon kirjan äärellä heh.

   Poista
 3. Hei!
  Löytyykö teiltä Casuarinasta seinävaatteita, vaikkapa Paolan tai jonkun muun suunnittelijan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On meillä moniakin! Esimerkiksi Pierre Freyn suunnittelema maya-henkinen suuri kangas on tiskin takana esillä. Ja sitten löytyy käsin maalattu pellavapohjainen seinävaate. Monista matoista (ohuemmista tai miksei myös paksuista) saa myös seinävaatteen. ELi kyllä löytyy, tervetuloa katsomaan :)

   Poista