27.6.2012

Tarinoita tavaroiden takaa


Usein tavarat jo itsessään voivat olla mielenkiintoisen näköisiä, mutta kun niistä kuulee jotain lisätietoa niin arvo nousee ja mielenkiinto vain lisääntyy. Tässäpä siis tarinoita muutaman tuotteen takaa:


Olemme saaneet ihastella Dieselin ja Moroson yhteistyön hedelmiä jo vuodesta 2009, ja tämä nojatuoli on yksi ensimmäisen malliston tuotteista. Mallisto henkii urbaania ja rentoa tunnelmaa, joka toimii erittäin hyvin arkipäiväisissä olosuhteissa. Tuolin erikoisuus ovat saumat, jotka menevät tarkoituksella vähän miten sattuu. Dieselin ja Moroson yhteismallistot sopivat hyvin tyylillisesti Casuarinan filosofiaan.


Rivan Briccola -pöydän lankut ovat peräisin Venetsiasta. Tarkemmin sanottuna niistä vedessä olleista paaluista. Kun paalut vaihdettiin uusin, otettiin vanhat uusiokäyttöön huonekaluissa. Uskomatonta, mutta totta! Puu on kauniisti reikiintynyt ja pinta tuntuu käden alla miellyttävän sileältä. Pöytä on tämän vuoden uutta mallistoa.Vanha turkkilainen Kelim-matto on neulottu kolmesta eri palasesta, ja on mukavasti vinksin vonksin. Materiaali on laadukasta villaa.Tämä valaisin on kuulunut valikoimaamme ihan alusta asti. Suunnittelija on Susan Elo, ja valaisimen nimi on Fly. Se päätyi Casuarinan myymälän avajaisiin 14 vuotta sitten, jolloin valaisin tuli markkinoille. Komea rivistö valaisimia koristi myymälän suurta tilaa. Fly on kuin origami, ja se taitetaan muotoonsa.Rottinkinen nojatuoli on löytö Pariisin antiikkimarkkinoilta, josta se löytyi parisen vuotta sitten. Tuoli on peräisin 40-luvulta. Näitä on meillä kaksi uniikkia kappaletta.Xien Dong on suunnitellut nämä viehättävät ryppyiset riisiposliinikulhot. Niistä voi juoda vaikka kahvit tai tarjoilla pähkinöitä. Xien Dong löytyi Pekingin 795 taiteilija -alueelta joitakin vuosia sitten. Samaan sarjaan kuuluu myös lautasia, tarjoilualusia yms. Herkännäköiset astiat ovat yllättävän vahvoja, sillä niitä voi pestä myös tiskikoneessa.Erikoinen hylly on Brasilialaisten Campanan veljesten suunnittelema Edralle. Alkuperäinen hylly näytti hieman erilaiselta. Edra valmistaa mitä upeampia kalusteita, jotka ovat toinen toistaan mukavampia. Kaislamainen materiaali on raffia, jota käytetään usein myös kukkien sitomiseen.Herkkä bambuvalaisin luo liikuttavaa valoaan ympäristöön kuin ympäristöön. Se on kuvattu moniin kansainvälisiin sisustuslehtiin ja sen suunnittelija on myöskin Brasiliasta kotoisin. Valaisimen viehätys perustuu sen liioittelevaan kokoon. Puuvillaisen kankaan lisäksi valaisinta voi ostaa indonesialaisten naisten punomalla kalaverkolla, jolloin tunnelma on heti erilainen.Jaan Elken on tunnettu virolainen taiteilijapersoona, johon Viveka tutustui ystävänsä kautta. Taulut kolahtivat heti ja ne sopivat saumattomasti Casuarinan sisustustyyliin. Meille valitut taulut ovat suurimmaksi osaksi mustavalkoisia.Ghost on Paola Navonen Gervasonille suunnittelema sohva, joka on ollut bestseller ympäri maailmaa. Navone on ehdottomasti Casuarinan suosikkisuunnittelijoita rennon ja innovatiivisen suunnittelunsa ansiosta. Paolalla on aina ripaus etnisyyttä mukana suunnittelussaan, joka sopii meille erinomaisesti.Tämä suloinen kaappi saapui kontissa Pekingistä Casuarinan kesään. Se sopii hyvin esimerkiksi yöpöydäksi tai muuten vain pientavaran säilytykseen. Aitojen vanhojen tavaroiden lisäksi meillä on muutama uustuotantoa oleva kaluste, esimerkkinä tämä värikäs söpöläinen.


Sellaisia tarinoita näillä tuotteilla oli! Mitä te olette mieltä, kiinnostaako tuotteiden historia ja tarinat teitä?

6 kommenttia:

 1. Tuotteiden historia ja tarinat kiinnostavat ehdottomasti. Kiitos näistä. Toivottavasti lisää on myös tulossa. Hyvää kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kommentistasi! :) Lisää juttuja on kyllä tulossa, mutta koitetaan vähän vaihdella aiheita kuitenkin. Kivaa kuulla että tarinat kiinnostavat, meidänkin mielestämme ne ovat tärkeä osa kodin sisustusta. Hyvää kesää sinulle myös!

   Poista
 2. Aivan upeita tuotekuvia! On myös monipuolisesti erilaisia tuotteita näkyvillä, houkuttelee vierailulle liikkeeseenne, kenties myös ostoksille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehusta! Meiltä kyllä löytyy kaikenlaista kivaa, kannattaa tulla katselemaan :)

   Poista
 3. Hei,

  Onko teillä myynnissä vielä tuota Dieselin & Moroson yhteistyössä suunnittelemaa harmaata tuolia ja minkä hintainen se on?

  Sekä haluaisin kysyä noista 40-luvun rottinkituoleista, onko niitäkin vielä jäljellä ja minkä hintaisia ovat?

  Kiitos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Dieselin ja Moroson tuolia saa tilattua, mutta kuvissa näkyvä kappale on myyty. Kyseisessä tuolissa ollut harmaanruskea kangas on poistunut valikoimista, mutta sitä saa useassa muussa värissä edelleen, mm. toisensävyisenä harmaana :) Lopullinen hinta riippuu kankaasta, jonka siihen valitsee. Hinta on 2951e alkaen.

   Rottinkituolit (2kpl) ovat vielä jäljellä, ja niiden hinta on 664e/kpl.

   Poista